Inspiration til maling og farver

Der er så mange flotte, charmerende, naturlige og udfordrende farver på markedet lige nu. Men for mange, kan valget af farver til boligen, hurtigt blive lidt svært. 
 
Farven vi har på væggene er en af de vigtigste faktorer for, hvilken stemning og atmosfære, boligen udstråler. Farverne i rummene har stor  indflydelse på, hvor tilpas man føler sig i sin egen bolig. Her på siden forsøger vi at dele ud af vores egne erfaringer og eksperters råd til farvevalg. Se med her og få ny inspiration.

Positivt Perspektiv (www.positivt-perspektiv.dk) sætter i denne måned fokus på hvordan man ved hjælp af farver på væggene kan påvirke ens følelser og oplevelser positivt. Læs med her

Naturens farver spreder ro og glæde

Hvilken farve skal soveværelset have?

Lys blå giver maksimal natte søvn

 
Uanset om du er mest til lyse og lette toner eller lidt mørkere dramatiske farver – så er det vigtigt at vælge en maling og farve der taler til dig. 
 
Prøv at holde dig til farver der simulerer elementer af naturen; himmel, hav, sollys, skoven og naturen generelt for vi ved at de har en beroligende effekt på vores nervesystem. 
 
Undgå helst virkelig stærke farver som Rød or Lilla der i virker opkvikkende og stimulerende
 
Læs det interessante britiske studie om hvordan farver influerer på din nattesøvn.
 
 

Vælg en lækker gul farve for bedre søvn

Denne flotte bløde gule nuance giver dejlig forårs følelser og lange søvnfulde nætter.
 
For extra dejlig og dyb søvn kan du med fordel sove med en tyngde dyne fra Dreamzy der komplimenterer farverne på væggene og gør det nemmere at falde i søvn.

Hvad skal du tænke på når du skal male børneværelset?

Vælg allergi og miljøvenlig maling 

 
Når vi skal til at male børneværelset anbefaler vi at du vælger en allergi venlig maling. Jotun SENS er en af de mest gennemtestede allergi og miljø venlige produkter på markedet. 
Du kan tilmed bruge den på både vægge, lofter og træværk. Og så er der uendelige farver du kan vælge imellem. 

Jotun ocean air giver frisk pust

Denne flotte blå nuance giver dejlig energi og god stemning på børneværelset.
På børneværelset kan du godt skrue op for farverne – det varmer og giver god inspiration til kreative udfoldelser. 

 

Stuen - sådan vælger du farve!

Find den rigtige følelse til din stue

 

Når du skal vælge farve til dine vægge i  stuen er der ikke noget rigtigt eller forkert. Det drejer sig om at finde den stil og følelse du vil opnå med din indretning, og derefter, finde en passende farve.

 

Det du kan tænke på, er at farven på væggen agerer basen i rummet, og derfor er rigtig vigtig for den totale følelse. Prøvemal gerne enten en hel væg eller flere 1 x 1 meter felter hvis du skal vælger mellem flere farver. 

Mørke farver giver dybde og ro

Uanset smag og stil, så er stuen det rum, hvor vi elsker at skabe et inspirerende miljø, et rum hvor vi kan trække os tilbage, hygge og samle ny energi. Prøv kræfter med nogle lækre mørke nuancer.

Er dine trælofter blevet lidt gule og kedelige?

Hvidpigmentering af træloftet

Hvis du er mest til at bibeholde træets struktur og have synlige årer og knaster, kan du hvidpigmentere loftet.
 
Den metode lysner trælofterne, og giver dem et hvidskuret og ret naturligt look der får dit rum til at fremstå lysere.
 
Desuden kan du selv justere, hvor hvidt du ønsker loftet skal være. Du kan påføre pigmenteringen lag for lag og vurdere efter hvert lag om du ønsker det lysere.
 
Hvidpigmentering er let at arbejde med, og i forhold til at male loftet sparer du nok et par arbejdsgange eller mere. 
hvidtning af loft

Vil du male træloftet?

Hvis du vil male et træloft, så er der forskel på om det er et ubehandlet eller ludbehandlet træloft eller et træloft, der har været malet før. 
 
Er det et ubehandlet eller ludbehandlet loft kræver det noget forberedelse, og du skal bruge en god grunder inden du kan male det med din yndlings farve. 
 
Hvis det derimod har været malet før kan du gå lige ombord i malerspandene uden at bruge spærregrunder først.


??
Ofte stillede spørgsmål om maling

Hvilken maling er den billigste?

Den billigste maling vi anbefaler er Jotun Vegg 10 silkematt. Udover at være billig er den også god til de fleste overflader og er svanemærket.

 

Hvad er den bedste maling?

Vi anbefaler SW IndeSilikat – Silikatmaling specielt til sove og børne værelser da silikatmaling er et mineralsk naturprodukt helt uden opløsningsmidler. Malingen giver store fordele i forhold til et godt indeklima, da den alkaliske overflade hæmmer udviklingen af svamp, skimmel og bakterier.

 

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Som tommelfinger regel rækker 1 liter maling til cirka 8-10 m2 væg og 6-8 m2 loft. 

Husk at bruge spærregrunder først 

 
Hvis du helt vil dække dit træloft og opnå en helt ensartet malet overflade og skjule åretegninger, strukturer og knaster i træet så vælg en god kvalitets spærregrunder.
 
Vi kan anbefale Jotun Knast- & Spærregrunder der er en vandfortyndbar knastlak og grunder samlet i ét produkt. Ved trælofter der er helt ubehandlede anbefaler vi at du bruger to lag. En liter dækker mellem 8-10 m2.
 
Alternativt har PP (Professional Paint) også en fremragende spærrende og isolerende maling der har både den egenskab at den dækker og også er afsluttende. Dog kan den ikke tones da dens dækkende evne forsvinder.  
 
 
 

Afslut med flot farvet loftmaling

 
Som sagt så kan PP Isolermaling fra Professional Paint ikke tones – den findes kun i en råhvid standardfarve. Den kan sagtens bruges som afsluttende lag hvis du er vild med den råhvide farve og glansen på 2.
 
Hvis du derimod vil have en anden tone eller glans skal du kigge med her hos Picment, der har en bred vifte af farver der vil passe så flot til vægge og lofter og det er super trendy at give både vægge og lofter den samme farve.  
 
 
 
Der findes et stort udvalg af kvalitetsmaling, og ofte bliver vi spurgt, hvilken maling der er bedst.
 
Svaret kommer an på hvad malingen skal bruges til, og hvilken overflade der skal males.
 
Det korte svar er, at den bedste maling er den, der passer bedst til formålet.
 
Det mere detaljerede svar kan du læse mere om på denne side  og find ud af, hvilken maling der passer bedst til netop dit kommende malerprojekt.
Scroll to Top